Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) Symposium vrijdag 1 juni: Digitale (big) data en gezondheidscommunicatie: hoe onderzoek en praktijk verandert.

Het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) organiseert op vrijdag 1 juni a.s. het symposium: Digitale (big) data en gezondheidscommunicatie: hoe onderzoek en praktijk verandert.

Het hedendaagse leven vindt steeds meer plaats online, zo ook de zorg voor onze gezondheid. Denk aan het zoeken naar online gezondheidsinformatie en het gebruik van wearables om ons gedrag via apps te monitoren. Deze handelingen laten digitale sporen na, met als resultaat een exponentiële groei aan data. Deze veranderingen roepen, voor zowel de wetenschap als voor de praktijk, vele vragen op: ”Wat kunnen we met deze grote hoeveelheden data?” en “passen we ons onderzoek en bedrijfsvoering aan op basis van deze data, of gebruiken we de data als een middel ter ondersteuning van onze activiteiten?” Tijdens het vijfde, halfjaarlijkse symposium van het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) zullen deze vragen, en meer, aan bod komen.

Programma
Het programma is nagenoeg klaar, en we geven hierbij alvast een voorproefje. Het symposium zal geopend worden door Prof. Dhavan Shah (University of Wisconsin-Madison). Hij zal de veranderingen voor de sociale wetenschap, als gevolg van de toegenomen beschikbaarheid van data en analyse methoden, uiteenzetten. Daarnaast zullen sprekers, uit wetenschap en praktijk, presentaties geven omtrent dit thema. Hierbij zal het onder andere gaan over de kansen en bedreigingen die de grote stroom aan data voor de Nederlandse gezondheidszorg met zich mee brengt. Maar ook het ontwikkelen van gezondheidsinterventies met behulp van data uit smart clothing en andere sensoren zal aan bod komen. Vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines zal tevens onderzoek gepresenteerd worden waarin digitale data met behulp van text mining en machine learning verzameld en geanalyseerd worden.

Call for abstracts
Er is tevens ruimte om zelf te presenteren tijdens dit symposium. Hiervoor zijn enkele ‘Blitz presentaties’ beschikbaar. Tijdens deze presentaties wordt recent onderzoek of ‘work in progress’ in vijf minuten toegankelijk gepresenteerd. Wil je een Blitz presentatie geven, stuur dan vóór 21 maart a.s. een kort abstract (maximaal 150 woorden) op naar R.Sanders@uva.nl.

Inschrijving
De inschrijving voor dit symposium is nu open: aanmelden kan via deze link (beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Wanneer het definitieve programma beschikbaar is, krijg je deze automatisch toegestuurd.

Datum: 1 juni 2018
Tijd: 12:00 – 18:00
Locatie: Universiteit van Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam
Deelname: gratis, registratie verplicht.
Voertaal: Nederlands (m.u.v. keynote speaker)

Het symposium wordt mogelijk gemaakt door de Research Priority Area Communication (RPA) en NeFCA.

Link PDF: aankondiging-symposium_juni2018